Hogy mit használok én?

Amiről most írni fogok az a poszt címéből kitalálható. Azokról a Xiaomi termékekről lesz szó, amiket én használok vagy épp a családban megtalálható. Itt most ne egy tesztet várjatok, mert az nagyon hosszú lenne, mert azért van egy pár Xiaomi termék a családban és mindegyikről írni egy tesztet igencsak hosszúvá tenné ezt a bejegyzést. De esetleg, ha valakit érdekel egy-egy eszközről szívesen írok hosszabban is akár.

Kezdjük a telefonokkal

Nekem egy Xiaomi Mi Note 10-em van, ami már 2 éve hűségesen szolgál pedig már 1 hetes korában meggyült a baja az akkor majdnem 1 éves kisfiammal. Szegény telefont megkaparintotta és a padlón (laminált padló, járólap) végig csúsztatta a hátlapján ezzel jól összekaristolva a szép üveghátlapot és megfenve a kamerasziget szélét. Mindezt ismétlem vásárlás után 1 héttel. Nade sebaj  megbarátkoztam vele és azóta került is még egy-két sérülés a mobilra, de ezektől függetlenül teszi a dolgát, szeretem.

Xiaomi MI Note 10

Van még egy Redmi Note 10 pro is a családban, amit a párom használ és igencsak megszeretett. Szó, ami szó engem is meggyőzött a szép kijelzőjével, ami 120 Hz-es képfrissítésre képes. Az én telefonomnak csak 60 Hz-es a kijelzője és ahhoz képest a 120 szembetűnő élményt tud okozni. Nagyon gyorsnak folyékonyak tűnik az egész, ahogy használja az ember. Annyira megtetszett, hogy mondtam talán én is lecserélem a sajátomat egy ilyenre, de addig gondolkoztam rajta, hogy bemutatták Kínában az új Redmit a Note 11 Prot, ami nekem külsőleg nagyon nagyon tetszik. Valahogy emlékeztet a Lumia 950-esemre mikor a bőr mozo hátlappal használtam. Sarkokon lekerekített mégis élekkel határolt design. Akkor mondtam magamban, ha ez megjelenik Európában is akkor nekem ilyen kell. Bízom benne mihamarabb bejelentik a megjelenését. Specifikáció szerint nem sok különbség lesz a Redmi Note 10 pro és 11 pro között, ami igazából nem nagy baj, mert a 10 pro is bőven megfelel az én elvárásaimnak.

Redmi Note 10 pro

Redmi Note 11 pro

Van még ezeken kívül 2 db Redmi Note 9 pro, amik szintén nagyon jól szuperálnak. Pláne az egyik, amelyiken egy autó véletlenül keresztül ment és így kicsit meghajlotta így okozva nem gyári hajlított kijelzőt a telefonnak. De lényeg, hogy így is működik és ez csak esztétika probléma, eddig legalább is.

Redmi Note 9 pro

Okos karperecek sorban

Én nagy rajongója vagyok a Xiaomi Mi Band okos karkötőnek így abból is van pár darab a családban. Ez nálunk úgy működik, hogy én mindig megveszem a legújabbat és szépen tovább adom a páromnak az előzőt ő pedig tovább adja az övét anyámnak. így jelenleg van egy 6-os, egy 5-ös, egy 4-es és egy 2-es a családban. Az első és a széria harmadik darabja kimaradt a szórásból. Az szortiment összes darabja működik és mindenki elégedettséggel használja.

mibands.jpg

Szépen sorban Mi Band 2, 4, 5, 6

Okos eszköz még

Ha már van okos karperec, amivel tudjuk mérni az aktivitásunkat és figyelmeztet a mozgásra akkor legyen okos mérleg is, amivel nyomon tudjuk követni a testünk állapotváltozásait is. Erre van a Xiaomi Mi Body Scale 2, ami egy szuper kis mérleg, ami nem a csak a testsúlyunkat képes mérni, hanem a zsigeri zsírunkat a testtömeg indexünket a testzsír és az izom arányát, csonttömegünket stb. Használatához 4 db AAA ceruzaelemre és a Mi Fitt alkalmazásra lesz szükség, amivel bluetoothon keresztül kommunikál.

Xiaomi Mi Body Scale 2

És, ha már említettem, hogy van egy kis gyermekem akkor muszáj, hogy legyen itthon egy lázmérő is, amivel akkor is könnyen meg tudom mérni a lázát, ha ő édesdeden alszik. Erre az egyik legjobb megoldás hát persze, hogy Xiaomi termék mégpedig a Xiaomi iHealth digitális hőmérő, amit nem kell hozzá érinteni a mérni kívánt testfelülethez, elég csak közel, kb 3 cm-re tartani így nem zavarja meg az ember a kisgyermekeket alvás közben. Mondanom sem kell, hogy az egyik leghasznosabb kütyü kisgyermekes családoknak.

Xiaomi iHealth

Van még egy Xiaomi Roidmi autós bluetooth lejátszóm, ami hasznos lehet azoknak, mint én akiknek idősebb autójuk van és nincs benne bluetooth és mp3 lejátszási lehetőség. Ez tulajdonképpen egy Bluetoothos FM transzmitter csak épp jobb, mint bármi ami ebben az ársávban kapható a boltokban. Volt előtte is transzmitterem, de egyik rosszabb volt mint a másik valamelyik nem játszott át minden zenét, valamelyik meg átjátszotta, de mélyhangot egyszerűen nem volt képes átvinni. Na ezzel az eszközzel ilyen nem fordult elő. Bedugtam a szivargyújtóba, beállítottam a frekvenciát az applikáción és ment minden, ahogy annak mennie kell. Szépen átjátszott minden és a hanggal sem volt probléma. Ebből az eszközből is már több generáció van, de nekem az első van és nem is tervezem, hogy lecserélem.

xiaomi-roidmi.jpg

Xiaomi Roidmi

Szóval jelenleg ilyen Xiaomi eszközöket használok, de valószínűleg nem ezek az utolsók és fogok még Xiaomi terméket vásárolni már csak azért is mert nagyon meg vagyok elégedve a minőségükkel és az árazásuk is legtöbbször jó szokott lenni, bár most már a okostelefonok piacán már ők is felvették a ritmust a többi prémiumnak mondott eszközzel, ami annyira nem jó hír, de ilyen ez a piac.

A bejegyzés trackback címe:

https://minews.blog.hu/api/trackback/id/tr6716770340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MiNews

Minden féle hír a Xiaomiról és az általa gyártott kütyükről, valamint az almárkáiról.

Friss topikok

süti beállítások módosítása