Nem jönnek a Xiaomidra az értesítések? Van megoldás

Az ismerőseim körében is népszerűek a különböző Xiaomi eszközök, ami nem meglepő, mert eléggé elárasztották a piacot az elég jó minőségű és sokszor alacsony árfekvésű készülékeikkel. De azért van egy probléma, amit egy Xiaomi közösségben minimum egy felhasználó mindig megemlít. Mégpedig az, hogy valamiért nem jönnek az értesítések. És valóban a Xiaomik régebben is küszködtek ezzel a funkcióval, de van rá megoldás.

Mi is a probléma?

Te is jártál már úgy, hogy beléptél a messengerbe és megdöbbenve tapasztaltad, hogy tele van olvasatlan üzenetekkel, amikről fogalmad sincs, hogy mikor kaptad? Ne aggódj nem csak a te készülékedben van a hiba.

A probléma legtöbbször nem a dobozból kiszedett teljesen „szűz” mobilokkal van. A baj akkor kezdődik, ha frissítjük a telefon MIUI felületét vagy esetleg a meglévő biztonsági mentés kavar be.

Mi a megoldás?

A megoldás viszonylag egyszerű és csak néhány beállítást kell elvégezni.

1. Beállítások > Alkalmazások > Engedélyek > Automatikus indítás

 

Itt azokat a programokat kell kiválasztani, amelyeknek az értesítései nem jelennek meg.

2. Beállítások > Akkumulátor és teljesítmény > fogaskerék ikon jobb felső sarokban > Alkalmazásonkénti akkumulátorkímélő

 

Itt megkeressük a problémás appot majd mikor rábökünk az előjövő opciók közül a „Nincs korlátozás” opciót választjuk. Így elérjük, hogy az akkumulátorkímélő még véletlenül se szóljon bele az app működésébe.

Ha ezeket a beállításokat elvégeztük – azokra az appokra nézve melyekkel probléma volt – akkor nagy eséllyel már minden értesítést meg fogunk kapni. Remélem tudtam segíteni ezzel a kis leírással azoknak, akik ezzel a problémával szenvedtek.

A bejegyzés trackback címe:

https://minews.blog.hu/api/trackback/id/tr2816776750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MiNews

Minden féle hír a Xiaomiról és az általa gyártott kütyükről, valamint az almárkáiról.

Friss topikok

süti beállítások módosítása