Xiaomi 11T Tapasztalatok

Váltottam. De márkát nem csak telefont. Azaz most már Xiaomi 11T-t használok a több, mint 2 éves Xiaomi Mi Note 10 helyett, ami annak idején az első készülék volt, amely a Samsung 108 MP-es szenzorával volt szerelve. A 11T is egy 108 MP-es szenzort kapott csak már egy újabb fejlesztést.

Igazából most sem akarok egy komplett tesztet írni, mert azzal tele van internet, így ismét csak a tapasztalataimról szeretnék írni.

Külső

Nekem egy fehér variánsom van, ami az én szememnek tetszik, talán kicsit minőségibbnek tűnik, mint más színben, de ez csak placebo. A készülék nem egy apró darab, de mégis könnyednek tűnik nekem, talán azért, mert egy hangyányival vékonyabb a Mi Note 10-nél és néhány grammal könnyebb is annál.

A 11T-nek nincs oldalt lekerekített kijelzője, mint a Note 10-nek, de nem is bánom, mert nem igazán jött be. A véletlen érintések miatt sokszor gyűlt meg vele a bajom. Cserébe viszont nem a kijelzőbe van építve az ujjlenyomatolvasó, hanem a bekapcsológomba applikálták a szenzort, amit kicsit szoknom kell, de simán együtt lehet vele élni pláne úgy, hogy szerintem sokkal gyorsabb, mint amit eddig használtam.

Hardver

Az, hogy mi van a telefonban nem igazán érdekel. A lényeg számomra, hogy gördülékenyen haladjon és ne feküdjön meg a rendszer, ha esetleg több appal kell dolgoznia egyszerre. Az, hogy most Snapdragon vagy épp MediaTek SoC van benne az számomra tök mindegy. Szóval a teljesítménnyel igazából nincs is probléma, a kívánalmaimat teljesíti, gyorsabb, mint az előző telefon, több a memória (8 GB), nagyobb a háttértár (256 GB) tehát pipa.

Ami viszont látványos az a 120 Hz-es AMOLED kijelző (6.67”), gyönyörű színekkel. A 120 Hz nagyon látványos, olyan, mintha plusz teljesítményt kapna a telefon. Sokkal gördülékenyebbnek tűnik minden. Ez az egyik kedvenc tulajdonságom, ami ebben a telefonban van, bár ezzel a beállítással az akkumulátor idő is érezhetően csökken, de együtt tudok vele élni, ha ez az ára.

Kamera

Ez egy lényeges dolog legalábbis nekem. Ugyanis nincs semmilyen digitális fényképezőgépem, tehát a telefonnak kell helytállnia ebben az esetben is. Ebben is van fejlődés a Mi Note 10-hez képest pedig már az is egész jó képeket készített. Videót nagyon riktán készítek, de abban sem vallana szerintem kudarcot. Pláne, hogy ezt a készüléket azzal reklámozták, hogy milyen jó videókat lehet vele készíteni.

Rendszer

A telefont először 11-es Androidon nyugvó MIUI 12.5-el vettem a kezembe, ami nem volt nagy változás a Mi Note 10-hez képest, mivel már azon is ez futott. A különbség talán csak annyi volt, hogy a 11T-n engedélyezve volt a Super Wallpaper, ami elég látványos a statikus háttérhez képest.

Pár nap használat után viszont megkapta a telefon az Android 12-őt, MIUI 13-al együtt, ami sok változást nem hozott, legalábbis én látványos különbséget nem látok. Annyi bakit találtam, hogy a Super Wallpaper eltűnt a rendszerből. Hogy ez most hiba vagy szándékosság van a dologban nem tudom, de én egy kis internetes kutatással visszaállítottam. Később talán javítják ezt a dolgot.

UPDATE: Mint kiderült az új widget-ek és az új háttérképek egyelőre csak Indiában érhetők el, de későbbi frissítésekkel mi is meg fogjuk kapni csak várni kell rá egy kicsit.

Magáról a MIUI-ról sem érdemes annyira sokat beszélni, mert már szinte mindenki ismeri. Egy olyan Android felületről van szó, ami szanaszét konfigurálható a felhasználó kénye-kedve szerint. Azt azért hiányolom, hogy a kezdőképernyőt nem lehet körbe forgatni, mint más rendszereken.

Akkumulátor

Na ez egy fájó pont számomra. Hiába az 5000 mAh-ás akksi sajnos a bekapcsolt 120 Hz-es kijelző frissítéssel nem bírja a telefon 1 napnál tovább. Nem tudom másnál is ennyit bír-e, de nálam sajnos ennyi. Reggel leveszem töltőről és este van már mikor 20% körül áll az akkumulátor töltöttségi szintje. Tuti, hogy 60 Hz-es frissítéssel tovább bírná, de akkor meg mi értelme a 120 Hz-nek, azért van, hogy az ember használja.

Öröm az ürömben, hogy a töltési sebesség viszont nagyon jó. 67 W-al tölt, aminek köszönhetően igen hamar túl tudok lendülni üzemidő problémán. Itt jegyezném meg, hogy a gyors töltő a csomag részét képezi, nem úgy, mint más gyártóknál, ahol kispórolják azt.

Végszóként annyit tudok elmondani, hogy nem bántam meg, hogy 11T-re váltottam. Gyors, stabil, szép képeket lehet vele készíteni és gyorsan fel lehet tölteni, ha úgy alakul. Az én igényeimet maximálisan kielégíti.

Xiaomi 11T - Specifikáció

Xiaomi 11T
  • Kijelző: 6.67″, 1080 x 2400 pixels, AMOLED, 120 Hz
  • SoC: MediaTek MT6893 Dimensity 1200 5G (6 nm)
  • Akkumulátor: 5000 mAh, Li-Po
  • Fő kamera: 108 MP, f/1.8, 2160p
  • Memória, háttértár: 8 GB RAM, 128/256 GB (Nem bővíthető)
  • Méretek: 164,1 x 76,9 x 8,8 (mm)
  • Operációs rendszer: Android 11, MIUI 12.5 (Frissíthető: Android 12, MIUI 13)
  • SIM típus: Dual SIM (Nano SIM)

A bejegyzés trackback címe:

https://minews.blog.hu/api/trackback/id/tr6017777580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MiNews

Minden féle hír a Xiaomiról és az általa gyártott kütyükről, valamint az almárkáiról.

Friss topikok

süti beállítások módosítása