Xiaomi Viomi S9 tapasztalatok

Kicsit eltűntem, de ez nem véletlen. Az oka, hogy nem írtam mostanában semmit az az, hogy beszereztem egy Xiaomi Viomi S9 robotporszívót és egy Xiaomi 11T mobilt és ezeknek az eszközöknek a tesztelésével voltam elfoglalva. Na ezek voltak eddig a kifogások. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt se időm sem energiám az íráshoz. Nade majd most…

Igazi tesztet nem szeretnék írni, mert azzal tele van már az internet. Inkább csak a tapasztalataimról szeretnék írni külön-külön mind a két készülékről. Jelen írás a porszívóról fog szólni.

Xiaomi Viomi S9

Kép forrása: internet

Már régen gondolkodóba ejtett egy robot porszívó megvétele, de igazából akkor jutottam el a vásárlásig mikor megláttam ezt a típust. Hogy miért? Az ok nagyon egyszerű és mások számára talán nem is olyan fontos. Az, hogy ennél a típusnál már nem kell a porzsákot sem üríteni, mert még azt is elvégzi helyettünk a gép. Ugyanis a dokkolóban, ahol a gép feltölti az akkumulátorát van még egy porszívó, ami tulajdonképpen gép porgyűjtőjéből szívja ki a port egy porzsákba, amit persze cserélni kell, de korántsem olyan gyakran, mint a gép tartályát. Én például még egyszer sem cseréltem pedig a gép karácsony óta megvan.

És, hogy miért is jó egy robotporszívó?

A párom akkor jött rá, hogy milyen jó, mikor először kipróbálta. Igaz, hogy össze kell pakolni a használat előtt, mert az apró gyerekjátékokat nem szereti, de azokat leszámítva ügyesen teszi a dolgát.

Az üzembehelyezése nem okoz gondot, nem kell hozzá több diplomásnak lenni. Le kell tölteni az applikációt be kell kapcsolni a gépet és el kell indítani. Az első indulás alkalmával a gép feltérképezi a házat és az applikációban megjelenik a lakás alaprajza. Innentől fogva már csak rajtunk múlik, hogy melyik helyiséget mikor és hogyan akarjuk takarítani, merthogy nem csak porszívózni lehet, hanem akár be lehet állítani, hogy gép fel is mosson. Itt most nem olyan felmosásra kell gondolni, mint, amit mi végeznénk egy felmosóval, mert azon a szinten még nem áll a technológia, hogy a makacs foltokat felmossa, de azért így is észrevehető, ha használjuk a mop funkciót.

Ha vannak, olyan helyek egy adott helyiségben, amit szeretnénk, hogy a robot elkerüljön – gondolok itt mondjuk egy gyereksarokra, ahol sok az apró mütyür – akkor megadhatunk az applikációban, olyan zónákat, amiket a robot ki fog kerülni a takarítás során, sőt húzhatunk virtuális falakat is, így szét választva egy-egy nagyobb helyiséget, mint pl. nappali.

A szintbeli akadályok sem okoznak gondot egészen 2 cm-es magasságig. Bár ezt nem igazán tudtam tesztelni, mert nálunk nincs ekkora küszöb, de szőnyegre simán felmegy és érzékeli is, hogy azon van és olyankor a szívóhatást növeli is, hogy azt is rendesen ki tudja tisztítani.

A karbantartás

Két és fél hónap alatt annyi karbantartást kellett elvégezni rajta, hogy a forgó seprűről, a keféről és kerekekről le kellett szedni a rátekeredett hajszálakat. Szóval nem egy karbantartás igényes gép, legalábbis eddig.

Kinek ajánlom?

Azoknak, akiknek még a porszívózás gondolatától is libabőrös lesz a háta, na meg azoknak, akiknek szeretik a kütyüket és az új technológiákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://minews.blog.hu/api/trackback/id/tr2017775524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MiNews

Minden féle hír a Xiaomiról és az általa gyártott kütyükről, valamint az almárkáiról.

Friss topikok

süti beállítások módosítása