A Xiaomi jól zárta a 3. negyedévet

A Xiaomi negyedéves jelentése szerint nagyon jól fogynak a készülékeik, ami azt jelenti, hogy immár 500 millió MIUI felhasználó van világszerte és bár ránk annyira nem vonatkozik, de piacvezetők a kínai TV eladások tekintetében.

mi-q3.jpg

Az globális alkatrész hiány ellenére 4,4 %-kal tudta növelni a részesedését az okostelefon piacon 43,9 millió piacra dobott készülékkel.

A teljes bevétel 2021 harmadik negyedévében 78,1 milliárd jüan volt, aminek 61%-a – vagyis 47,8 milliárd jüan – az okostelefon-eladásokból származik. Az éves növekedés 8,2%, a nettó nyereség pedig 5,2 milliárd jüan, ami 25,4%-kal több, mint 2020 ugyanezen időszakában volt.

A Xiaomi szerint a leszállított készülékek közül 18 millió darab a prémium kategóriába tartozott. A cég prémium kategóriaként kezeli a 3000 Jüan, vagyis mai árfolyamon számítva kb. 155 ezer Ft feletti eszközöket. 11 országban a Xiaomi volt az okostelefonok királya abban tekintetben, hogy a cég adta el a legtöbb készüléket, valamint 59 régióban bekerült a legjobb 5 közé. Ez 13,5%-os globális piaci részesedést eredményezett, amivel a Xiaomi a harmadik helyre került a Samsung és az Apple mögé.

A bejegyzés trackback címe:

https://minews.blog.hu/api/trackback/id/tr9816764040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MiNews

Minden féle hír a Xiaomiról és az általa gyártott kütyükről, valamint az almárkáiról.

Friss topikok

süti beállítások módosítása